•• HoogWaardigE en functionele producten voor afvalinzameling en buiteninrichting . ••

contact

Info SAURA® producten

Gewichten:
De aangegeven gewichten bij de producten zijn bij benadering.

Onderhoud:
Het is mogelijk om de producten te behandelen met een kleur ( Glow in the Dark )en/of anti-graffiti conservering ( anti-graffiti-lak ). Dit is niet standaard wij kunnen dit wel voor u verzorgen. Bij houtproducten is het raadzaam om ze periodiek na te behandelen ter verlenging van de levensduur.

Bevestiging/verankering:
De meeste producten kunnen vrijstaand geplaatst worden op een daarvoor geschikte ondergrond. Als producten in verband met de stabiliteit verankerd moeten worden aan de ondergrond  dan is dit vermeld bij het betreffende product.
Indien u besluit een product te willen verankeren adviseren wij u dit bij bestelling aan ons door te geven zodat wij in overleg met u de mogelijkheid van een verankeringsvoorziening kunnen bespreken. Eventuele meerkosten hiervoor zijn niet in de prijs in begrepen.
Sommige producten zijn voorzien van een hijs-/plaatsingsvoorziening. Na plaatsing kunnen deze voorzieningen afgewerkt worden met een afdekplaatje.

Gietsteen/Betonproducten:
De gietsteen-/betonsamenstelling voor de vervaardiging van de producten bestaat uit:
– Natuursteen grondstof, diverse fracties;
– Witte of grijze cement (resp. BL I52,5 N of I52,5 N/SR);
– Optioneel toevoeging van, waterafstotend additief;
– Hulpstof ter verbetering van de verwerkbaarheid. Zonder dat er extra water toegevoegd hoeft te worden.

Onderzoek gietsteen/beton :
Tijdens de productie worden er proefkubussen gemaakt die worden getest op druksterkte, welke gemiddeld
37 N/mm2 bedraagt.

Textuur en kleur:
De gietsteen-/betonproducten zijn leverbaar in de volgende texturen en afwerkingen:
Textuur: glad of ruw (gezandstraald).
Basis kleuren: door en door standaard wit, grijs of crème/beige, afhankelijk van basis grondstof en cement.
Gekleurd:  gekleurd met een kleur naar keuze.

Metalenproducten:
De metalen producten zijn leverbaar in verschillende kleuren op basis van poedercoating of natlak systeem. Als extra conservering worden de metalen producten vooraf verzinkt. Voor producten vervaardigd van RVS wordt de kwaliteit 316 toegepast.

Hout:
Het hout wat standaard wordt toegepast in combinatie met metalen producten is grenen of vergelijkbaar. Het hout wordt gelakt of geïmpregneerd.

Kleuren:
De kleuren waarin de metalen producten geleverd worden zijn op basis van vermelde RAL nummers bij het product. Afwijkingen hierop zijn op aanvraag bespreekbaar. 

Ontwerpen en series SAURA® producten

De SAURA productnamen zijn veelal afgeleid van de serie waartoe ze behoren. Ieder serie heeft haar eigen kenmerken welke herkenbaar terugkomen in de afzonderlijke producten uit die serie.

Op basis van  onderstaande series zijn diverse producten gemaakt :

Conik
Geometrie gemaakt tot design, de convergerende lijnen zorgen voor modern, dynamisch en elegant straatmeubilair.
Omdat het is gemaakt van gietsteen/beton, is een verdere conservering met verf in een brede waaier van kleuren mogelijk, wat een wereld aan verschillende decoratiemogelijkheden opent.

Vol
Een serie gerealiseerd met gebogen staalplaat en ontworpen met een geometrie op basis van de vouw. Zijn vloeiende vormen, functionaliteit en eenvoud versmelten moeiteloos met elke willekeurige omgeving.

Ele
Een serie ontworpen met doorlopende rechthoekige geometrie van gekleurd en verzinkt staal. Eenvoudig en tijdloos, pretendeert een subtiele dialoog met de omgeving.

Fauna
Een serie geïnspireerd door de dierenwereld, bedacht om de verbeelding te stimuleren en ontworpen met (afge)ronde geometrische vormen, zodat de kleintjes er veilig mee kunnen spelen.
De afwerking van wit geslepen en gepolijst beton vormt een stevige oppervlakte, sterk en zacht tegelijkertijd.

Acacia
Een Acaciazaadje is de basis van inspiratie geweest die heeft geleid tot een ontwerp met kronkelende en organische lijnen. Uit dit unieke werk komen verschillende elementen voort, die samen met elkaar de Serie Acacia vormen.

Diamante
Het ontwerp is geïnspireerd door de vorm van een diamant, wat het een tegelijkertijd elegant en eenvoudig aspect geeft.

Celosias (Jaloezieën)
Ze komen in drie verschillende modellen met afmetingen die kunnen worden aangepast aan de behoeftes van elk project. De productie is modulair en gaat ongeveer per 1 m2. Ze zijn gemaakt van gewapend beton. Ideaal voor gevels, omheining of voor het scheiden van ruimtes, zowel binnen als buiten.

Activity Center, Trébol, Ola, Puzzle
Behoren tot een Innovatief en creatief meubilair. Samengesteld uit verschillende modulaire elementen, bestemd voor verschillende toepassingen en activiteiten. Het bestaat uit zitelementen en plantenbakken om verschillende omgevingen te realiseren en de mogelijkheid te hebben om verschillende activiteiten tegelijkertijd uit te voeren. Het ontwerp is bedoeld als zijnde een organische, vrije en onbevangen vorm.

Caillou
Geometrisch elliptische zitting, bestaande uit twee delen gemaakt van beton. Het is mogelijk zowel rondlopende als lineaire opstelling te maken.

Pli
Modulair zitsysteem met golvende vormen, gemaakt van beton. Deze bank is te verkrijgen in verschillende samenstellingen en heeft meerdere gebruiksmogelijkheden, waardoor prima te gebruiken om de stedelijke grenzen vorm te geven.

Flor, Pétalo, Corazón
Deze drie elementen, hart (corazón), bloem (flor) en bloemblaadje (pétalo), vloeien voort uit het concept van liefde voor de natuur. Hun vorm en verschijning geven hen een speels en tegelijkertijd functioneel karakter. Past bij terrassen, tuindecoratie, hotels of een natuurlijke omgeving.

Nieuws

Haba ondergronds perssysteem

Geschreven op

De Mega ondergrondse perscontainer systeem kan ook in combinatie met zonne-panelen uitgevoerd worden. Bekijk het filmpje. Lees meer »

Zit elementen, Antwerpen

Geschreven op

Circa 275 m. prefab zitelementen deels voorzien van onbehandeld bilinga, balken van 200 x 300 mm. Plaats : Speelpleinstraat Merksum, Antwerpen Lees meer »

Skatebank, Antwerpen

Geschreven op

Skatebank van 10 meter lengte voorzien van skateprofiel en Led-verlichting. Led verlichting alsmede aansluitkastje zijn in de bank weggewerkt zodat geheel goed beschermd is... Lees meer »

Meer Nieuws
  • Home
  • Algemeen Saura®