•• HoogWaardigE en functionele producten voor afvalinzameling en buiteninrichting . ••

contact

MPD

Metal Paint Design (MPD) is een design product bestaande uit een metaal coating en de applicatie ervan. HWE City & Park BV levert samen met Dam Design, MPD op maat. De te coaten producten worden in de werkplaats voorbereid en voorzien van de gewenste MPD. Het op locatie aanbrengen van MPD behoort ook tot een mogelijkheid.

Hoe werkt het
Met MPD wordt er een metaalcoating aangebracht bestaande uit metaalpoeder gemengd met een bindmiddel en een reactor. Hierdoor ontstaat een composiet metaal. Dit metaal kan verwerkt worden op diversen materialen zoals kunststof, hout, metaal, glas, steen, beton, karton en papier. Na het aanbrengen heeft het eindproduct alle esthetische eigenschappen van het gekozen metaal. Stelt u zich eens voor welke mogelijkheden dit met zich meebrengt.

Eigenschappen
Met MPD wordt er een sterke en duurzame gemetalliseerde bovenlaag verkregen, waarbij het originele ontwerp en alle details van het te behandelen object  behouden blijven. MPD is buigzaam tot 50% en heeft een goede hechting en is geschikt voor zowel gebruik buiten als voor toepassingen binnen.

Toepassing
MPD kan voor vele gebieden toegepast worden, denkend aan

  • Straatmeubilair;
  • Standbeelden;
  • Themaparken;
  • Gebouwen, gevelbekleding;
  • Interieur;
  • Reclame;
  • Voertuigen.

Ontbreekt er volgens u een gebied, waar één van onderstaande technieken mogelijke is, daag ons dan uit.

Metaliseren
Het aanbrengen van een metaallaag op een materiaal wat vervolgens door nabewerking de gewenste uitstraling krijgt. Vervolgens heeft het eindproduct alle esthetische eigenschappen van de gekozen metaalsoort. De verschillende edelmetaal soorten die mogelijk zijn : Messing, brons, koper, aluminium, ijzer, zink, tin, roestvrij staal, nikkel-zilver, goud

Patineren
Patineren is het kunstmatig aanbrengen van een zogenaamde oxide laag, dit kan op vrijwel ieder ondergrond.
Patina, ook aangeduid als edel roest of koperroest, is een doffe corrosie laag die gevormd wordt op het oppervlak van voornamelijk koperen voorwerpen en koperhoudende  legeringen (zoals brons) als gevolg van oxidatie van het metaal bij blootstelling aan de lucht en vocht. De kleur van deze laag kan variëren van groen tot donkerbruin. Het verschil in kleur heeft te maken met de veel agressievere werking van het zuur in regen dan de veel rustiger verlopende oxidatie van het koper met enkel de zuurstof in de lucht. Het vormen van een natuurlijke patinalaag kan tientallen jaren duren.

Houtstructuren
Houtstructuren zijn toepasbaar op alle mogelijke materialen. Waarmee je basismateriaal een mooie en warme uitstraling geeft. Niet alleen bij restauraties speelt de houtimitatie een belangrijke rol. Deze techniek kun je ook toepassen bij nieuwbouw of bij buiteninrichtingselementen die in een landelijke omgeving ingepast moeten worden. Denkend aan slagbomen, afzetpalen, betonelementen die in een bosrijke omgeving ingepast moeten worden. Met MPD kunnen we duurzame houtstructuren en kleuren aanbrengen met natuurlijke nerf, glans en kleuren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons

Nieuws

Haba ondergronds perssysteem

Geschreven op

De Mega ondergrondse perscontainer systeem kan ook in combinatie met zonne-panelen uitgevoerd worden. Bekijk het filmpje. Lees meer »

Zit elementen, Antwerpen

Geschreven op

Circa 275 m. prefab zitelementen deels voorzien van onbehandeld bilinga, balken van 200 x 300 mm. Plaats : Speelpleinstraat Merksum, Antwerpen Lees meer »

Skatebank, Antwerpen

Geschreven op

Skatebank van 10 meter lengte voorzien van skateprofiel en Led-verlichting. Led verlichting alsmede aansluitkastje zijn in de bank weggewerkt zodat geheel goed beschermd is... Lees meer »

Meer Nieuws